Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2021/2022
Tabell
Lag M V O F P
1 Katrineholms SK FK Futsal 12 9 1 2 28
2 Katrineholm City FC 12 8 0 4 24
3 IK Tun 12 7 2 3 23
4 Trosa-Vagnhärad SK 12 5 2 5 17
5 Södertälje Futsal Club 12 5 0 7 15
6 Futsal Klubb Eskilstuna 12 3 0 9 9
7 Sangre Chilena FF 12 2 1 9 7

Match

Sangre Chilena FF

4 - 7
Stiga Sports Arena
22 januari 2022
15:00

Katrineholms SK FK Futsal

Referat

Referat: Sangre Chilena FF - Katrineholms SK FK Futsal

Jösses vilken dag det blev. Matchstart 15:00 i Eskilstuna borde medföra en chill förmiddag och full kontroll men det blev inte riktigt så. Efter att truppen pga återbud var lite tight och när vi sedan fick ett sent sjukbesked blev vi lite kort om folk. Då startade ett jagande efter fler spelare och tillslut var vi ändå nio med ett litet frågetecken för Flexs lår. Det var dock bara början strulet för coach Hovsby. God planering och väl förberedd var man och hade bilen packad med alla grejer men helt plötsligt har låset för laddkabeln checkat ut och med laddkabel i går en laddahyrbid inte att köra. Bil 2 är på flykt med någon utan mobiltelefon. Övriga spelare kommer iväg men eftersom materialet är hos mig så det börjar bli lite panik. Stort tack till Andreas och Henke Cervin som löste en ersättningsbil och 40 minuter sen for jag iväg och hämtade upp en nedfrusen Daud.

Väl på plats slutar inte problemen. Jag som varit igång med detta i ca 40 år har rätt bra koll på alla lag i Sörmland, var det spelar och vilken tröjfärg de har. Det ringer en klocka om det är något lag som har samma färg som oss men dessa Futsallag har man ju sämre inbyggt larm för så det blir lite stresspåslag när Sangre Chiliena tycker att våra tröjor är lite väl lika deras – typ lika helröda. Som tur var har Limpo packat med uppvärmningströjorna och någon smart person i denna förening har sett till att nummer finns i alla fall på ärmen så domarna köper det och med väldigt korta förberedelser är vi startklara.

Jag försöker poängtera vikten av att vi kommer in och tar det lugnt och får en bra start nu när vi inte är helt perfekt förberedda. I nästan första ordentliga anfallet vi har gör Ali 1–0 och inte så långt efter sätter Daud 2-0 på frispark efter att Calle blivit manglad. Man blir lite orolig då Calle åker på en lårkaka men det blir än värre strax efter då Jacke i en närkamp där han ändå kommer till skott gör illa knät ordentligt. Troligen har knäskålen hoppat ur led och sedan tillbaka direkt. Vi hoppas att det inte är värre än ett uttänjt ledband med blödning som gör rejält ont nu men som ger med sig. Det börjar bli tunt med folk när Flex kämpar på men har mer och mer problem med sitt lår och får svårt att röra sig obehindrat och gör kortare och kortare inhopp. Vi fortsätter dock att vara effektiva och de är rätt slarviga i försvarsspelet. Nuur gör 3-0 och Ali sätter 4-0 men nu börjar vi tappa av organisationen och även lite ork vilket inte är konstigt då vi går runt på 6 utespelare mer eller mindre. Sangre Chilena kommer in mer och mer i matchen och de gör 1-4 innan pausfikat.
Efter en av de längsta pauser jag varit med om – började fundera på om domarna åkte hem och pausade – blir det väldigt viktigt att vi håller dem ifrån oss. Tyvärr är vi för stirriga och har svårt att hitta rätt positioner under de första 10 minuterna av halvleken och vi släpper upp dem till 3-4 och nu börjar det bli jobbigt. Daud gör 5-3 till oss men de slår tillbaka med 5-4 och känslan är att vi får svårare och svårare att hålla formationer och organisation – många börjar klaga på varandra och det blir stirrigt. Calle vinner då bollen och deras spelare ligger kvar och skriker på frispark och en till stannar på vår sida så vi kan kontra 4-2 och då gör vi 6-4 med dryga fem minuter kvar.

De tar ut målvakten och spelar med en man mer men det är inte en effektiv taktik idag. Helt plötslig faller vi in i perfekta positioner och låter dem spela utan för boxen. De spelar långsamt och utmanar inte utan bara fram och tillbaka så vi får vila och helt plötsligt rinner bara tiden iväg. En bra bollvinst av Daud så kan han sätta bollen i tom kasse och vi har segern med 7-4.

Det var mycket som vi kan göra bättre – framförallt att hålla ett bättre lugn och låta bollen gå när vi har en så bra ledning. Vi måste välja bättre när vi ska gå på kontring och se till att avsluta dessa när vi ställer om men samtidigt gör vi en jäkla fin arbetsinsats. Fler spelare får slita rejält hårt pga skadorna och gör det riktigt bra. När det väl gäller i slutet är vi också tillbaka på ett bra försvarsspel och detta räcker bra till tre nya poäng. Vi fortsätter på vinnarraden.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Daud Mowlid Farah 1 3 1 0 0 4
Carl Isgren 1 1 2 0 0 3
Ali Rashad Salih 1 2 0 0 0 2
Ahmed Nuur 1 1 1 1 0 2
Mohamed Abukar 1 0 2 0 0 2
Bashir Mohamed Abukar 1 0 1 0 0 1
Albert Karjalainen 1 0 0 0 0 0
Jakob Ivarsson 1 0 0 0 0 0
Linus Hurtig 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Albert Karjalainen 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien